Blog

Biloma 316 mg: Υγεία για το δέρμα, πολλαπλασιασμός οφέλους

Το Biloma είναι ένα νέο προϊόν με εκχύλισμα μύρτιλλου, με επιστημονική ονομασία Vaccinium corymbosum. Το μύρτιλλο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες A, C, E και Β-καροτίνη, σάκχαρα, κάλιο μαγνήσιο, φώσφορο, ανόργανα οξέα, μεταλλικά άλατα, πηκτίνη και φυτικές ίνες. Η από του στόματος πρόσληψη του Biloma διασφαλίζει την άμεση ενεργοποίηση των ευεργετικών του ιδιοτήτων. 

Συμβολή στην καταπολέμηση των παθήσεων που σχετίζονται με τη γήρανση. 

Οι ισχυρές αντιοξειδωτικές του δραστηριότητες και τα φλαβονοειδή που περιέχει δρουν προστατευτικά έναντι αρκετών μορφών καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του δέρματος. Οι πολυφαινόλες του καταπολεμούν τα ένζυμα που ευθύνονται για την καταστροφή του κολλαγόνου στο δέρμα και αποτρέπουν την εμφάνιση λεπτών γραμμών. 

Σύμμαχος στη συντήρηση του κολλαγόνου στο δέρμα. 

Το Biloma είναι επίσης πλούσιο σε ελλαγικό οξύ, ουσία η οποία πέρα από τις επιπρόσθετα μεμονωμένες αντιοξειδωτικές της δράσεις καταστέλλει την πλεονάζουσα δημιουργία μελανίνης, ενώ διεγείρει την παραγωγή νέας τροποελαστίνης. Συμβάλλει περαιτέρω δηλαδή στην υγεία του δέρματος, διατηρώντας το λαμπερό, καταστέλλοντας φυσικά τους παράγοντες που οδηγούν στην πρόωρη γήρανση, μέσα από την αναδόμηση των ινών ελαστίνης που έχουν υποστεί βλάβη. Έρευνα του πανεπιστημίου Tufts στις ΗΠΑ κατατάσσει το μύρτιλλο ως το υπ’ αριθμόν 1 φρούτο (μεταξύ 60 φρούτων που εξετάστηκαν συστηματικά) σε αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες – σχεδόν 40 % περισσότερες από το κόκκινο κρασί. 

Προστασία κερατινοκυττάρων από τις ακτίνες UVA & UVB 

Κλινικές και επιδημιολογικές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση φλαβονοειδών σε τρόφιμα και ποτά μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην προστασία έναντι της υπεριώδους ακτινοβολίας. Οι φαινολικές ενώσεις δρουν ως ασπίδα προστασίας και βοηθούν στη μείωση των βλαβών που προκαλούνται από τις ακτίνες UVA & UVB στα κερατινοκύτταρα (1). Ειδικότερα, το εκχύλισμα Vaccinium corymbosum  μειώνει την προκαλούμενη από UVB κυτταροτοξικότητα και γενοτοξικότητα και την προκαλούμενη από UVB υπεροξείδωση των λιπιδίων (1). Επιπλέον, μειώνει το οξειδοαναγωγικό δυναμικό στα κύτταρα, την προκαλούμενη από UVA απόπτωση ενώ εν γένει συμβάλλει δραστικά στη μείωση του οξειδωτικού στρες και των αποπτωτικών δεικτών στα κύτταρα που εκτίθενται σε ακτινοβολία (1). 

Το ελλαγικό οξύ, βασικό συστατικό του Biloma έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών μη-ελεγχόμενων μελετών παρατήρησης και in-vitro. Οι μελέτες αυτές έχουν συμπεράνει τα παρακάτω: 

1. Αναστέλλει την τυροσινάση. Το εν λόγω ένζυμο είναι υπεύθυνο για τη σύνθεση μελανίνης. Ειδικότερα, in-vitro αποδείχθηκε ότι η χρώση στο δέρμα ήταν λιγότερη μετά από τη λήψη ελλαγικού οξέως (2). 

2. Βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος. Το ελλαγικό οξύ μειώνει την έκφραση των ενζύμων ΜΜΡ-2 και ΜΜΡ-9, τα οποία ευθύνονται για την ελαστόλυση. Έτσι, βελτιώνει την ελαστογένεση και προστατεύει έναντι της πρωτεολυτικής αποδόμησης της τροποελαστίνης και τηε ελαστίνης (3,4) 

3. Συμβάλλει στην αναζωογόνηση του δέρματος. Η αντιοξειδωτική επίδραση του ελλαγικού οξέος προστατεύει έναντι της δερματικής βλάβης προστατεύοντας το DNA του δέρματος και αναστέλλοντας την προκαλούμενη από την υπεριώδη ακτινοβολία απόπτωση (5). 

4. Αντιφλεγμονώδης δράση. Σε μια μελέτη (6) αποδείχθηκε ότι το ελλαγικό οξύ αναστέλλει την παραγωγή των κυτοκινών ΙL-1β και ΙL-6, οι οποίες παράγονται από τα λευκά αιμοσφαίρια ως αντίδραση σε φλεγμονές.   

1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24577051

2. Shimogaki H, et al. In vitro and in vivo evaluation of ellagic acid on melanogenesis inhibition. IntJ Cosmet Sci. (2000)

3. Losso JN, et al. In vitro anti-proliferative activities of ellagic acid. J Nutr Biochem. (2004)

4. Jimenez F, et al. Ellagic and tannic acids protect newly synthesized elastic fibers from premature enzymatic degradation in dermal fibroblast cultures. J Invest Dermatol. (2006)

5. Hseu YC, et al. Ellagic acid protects human keratinocyte (HaCat) cells agaonst UVA-induced oxidative stress and apoptosis through the upregulation of the HO-1 and Nrf-2 antioxidant genes. Food Chem Toxicol. (2012)

6. Bae JY, et al. Dietary compound ellagic acid alliviates skin wrinkle and inflammation induced by UV-B irradiation. Exp Dermatol. (2010)