BILOMA CAPS 316mg.  20s
BILOMA CAPS 316mg. 20's
BILOMA CAPS 316mg. 20's
Kωδικός 01650
Άμεση παραλαβή/Παράδοση σε 1-3 ημέρες
13.95 €
11.25 € (+ ΦΠΑ)
Αγαπημένο
Σύγκριση
Περιγραφή
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

BILOMA 316 mg - 20 κάψουλες

Φυσικό αντιοξειδωτικό συμπλήρωμα διατροφής με πολλαπλά οφέλη και τριπλή δράση

A) Ιδανικό για άτομα με μεταβολικό σύνδρομο

 

Το Biloma 316 mg είναι ένα νέο προϊόν με εκχύλισμα μύρτιλου (Vaccinium corymbosum), ιδανικό για άτομα με μεταβολικό σύνδρομο. Το μύρτιλο χρησιμοποιήθηκε ανά τους αιώνες για την αντιμετώπιση πλήθους νοσημάτων σε μορφή εκχύματος. Ήταν γνωστό στην αρχαιότητα ως «μυρτινίτης οίνος» και «μύρτινον» έλαιον και οι ευεργετικές του ιδιότητες συνδέονταν με την πρόληψη αλλά και τη θεραπεία φλεγμονών, καρδιαγγειακών προβλημάτων, υπεργλυκαιμίας και οξειδωτικού στρες.

Πλειάδα ευεργετικών συστατικών

Το μύρτιλο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α, C, E, και β-καροτίνη, σάκχαρα, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, ανόργανα οξέα, μεταλλικά άλατα, πηκτίνη και φυτικές ίνες. Οι ισχυρές αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, τα φλαβονοειδή και οι ανθοκυανίνες που περιέχει δρουν προστατευτικά έναντι του μεταβολικού συνδρόμου και του Σακχαρώδους Διαβήτη τύπου 2. Ειδικότερα, οι ανθοκυανίνες έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να επηρεάσουν τη δράση αρκετών πρωτεϊνών που εμπλέκονται στη μεταφορά γλυκόζης στο σώμα, καθώς επίσης και στο μεταβολισμό του λίπους.

Αύξηση έκκρισης GLP-1, σύμμαχος του ενδογενούς αντιοξειδωτικού συστήματος προστασίας και πρόληψη παχυσαρκίας

Οι ανθοκυανίνες διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες που συμβάλλουν σημαντικά στην πρόληψη της παχυσαρκίας και της αντίστασης στην ινσουλίνη. Ειδικότερα, οι αντιοξειδωτικές τους δράσεις προλαμβάνουν το προκαλούμενο από τη γλυκόζη οξειδωτικό στρες των β-κυττάρων στο πάγκρεας, ενώ συμβάλλουν θετικά και στην αύξηση της πρωτεΐνης GLP-1, που διεγείρει την έκκριση της εξαρτώμενης από τη γλυκόζη ινσουλίνης.

Επιστημονικά τεκμηριωμένα οφέλη

Σύμφωνα με δημοσιευμένη μελέτη στο Βρετανικό περιοδικό Ιατρικής British Medical Journal, που διεξήγαγαν ερευνητές από Αγγλία, ΗΠΑ και Σιγκαπούρη, το μύρτιλο μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης του Σακχαρώδους Διαβήτη τύπου 2 κατά 26%.

Κλινικές και επιδημιολογικές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση φλαβονοειδών σε τρόφιμα και ποτά μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης καρδιαγγειακής νόσου και Σακχαρώδους Διαβήτη τύπου 2. Ιδιαίτερα δε, η κατανάλωση μύρτιλου, που είναι πλούσιο σε ανθοκυανίνες, βελτίωσε την αντίσταση στην ινσουλίνη, που αποτελεί καρδιαγγειακό παράγοντα κινδύνου. Επιπρόσθετα, συμβάλλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Ρύθμιση ενδοκυτταρικών οδών του μεταβολισμού της γλυκόζης

Ειδικότερα:

·     Η πρόσληψη ανθοκυανινών σε υψηλότερες ποσότητες σχετίστηκε με χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης Σακχαρώδους Διαβήτη τύπου 2(1).

·     Η προσθήκη του μύρτιλου στη διατροφή οδήγησε σε σημαντική μείωση της γλυκόζης, μείωση της ολικής χοληστερόλης, μείωση των επιπέδων LDL-C, VLDL-C και μείωση των τριγλυκεριδίων(2).

·     Η πρόσληψη μύρτιλου ανέστειλε τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις σε παχύσαρκα άτομα, με συνέπεια την αύξηση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και άρα τη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2(3).

·     Αντίστοιχη επίδραση παρατηρήθηκε σε άτομα με υπερχοληστερολεμία, μέσα από τη μείωση των φλεγμονωδών δεικτών στα αρτηριακή ενδοθήλια(3).

·     Έχει αποδειχθεί σε μοντέλα in vitro και in vivo ότι το μύρτιλο ρυθμίζει τις ενδοκυτταρικές οδούς του μεταβολισμού της γλυκόζης(3).

1.   Nicole M Wedick, et al. Dietary flavonoid intakes and risk of type 2 diabetes in US men and women, American Society for Nutrition (2012).

2.   Sedigheh Asgary, et. al. Anti-hyperglycemic and anti-hyperlipidemic effects of Vaccinium myrtillus fruit in e Vaccinium myrtillus fruit), Science of Food and Agriculture, 2015.

3.   Dorothy Klimis-Zacas, et al., Blueberries’ Impact on Insulin Resistance and Glucose Intolerance, Published online 2016 Nov 29. doi: 10.3390/antiox5040044.

B) Εκχύλισμα μύρτιλου = υγεία για το δέρμα

Το μύρτιλο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες A, C, E και Β-καροτίνη, σάκχαρα, κάλιο μαγνήσιο, φώσφορο, ανόργανα οξέα, μεταλλικά άλατα, πηκτίνη και φυτικές ίνες. Η από του στόματος πρόσληψη του Biloma διασφαλίζει την άμεση ενεργοποίηση των ευεργετικών του ιδιοτήτων.

Συμβολή στην καταπολέμηση των παθήσεων που σχετίζονται με τη γήρανση.

Οι ισχυρές αντιοξειδωτικές του δραστηριότητες και τα φλαβονοειδή που περιέχει το μύρτιλο δρουν προστατευτικά έναντι αρκετών μορφών καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του δέρματος. Οι πολυφαινόλες του καταπολεμούν τα ένζυμα που ευθύνονται για την καταστροφή του κολλαγόνου στο δέρμα και αποτρέπουν την εμφάνιση λεπτών γραμμών.

Σύμμαχος στη συντήρηση του κολλαγόνου στο δέρμα.

Το Biloma είναι επίσης πλούσιο σε ελλαγικό οξύ, ουσία η οποία πέρα από τις επιπρόσθετα μεμονωμένες αντιοξειδωτικές της δράσεις καταστέλλει την πλεονάζουσα δημιουργία μελανίνης, ενώ διεγείρει την παραγωγή νέας τροποελαστίνης. Συμβάλλει περαιτέρω δηλαδή στην υγεία του δέρματος, διατηρώντας το λαμπερό, καταστέλλοντας φυσικά τους παράγοντες που οδηγούν στην πρόωρη γήρανση, μέσα από την αναδόμηση των ινών ελαστίνης που έχουν υποστεί βλάβη.

Έρευνα του πανεπιστημίου Tufts στις ΗΠΑ κατατάσσει το μύρτιλο ως το υπ' αριθμόν 1 φρούτο (μεταξύ 60 φρούτων που εξετάστηκαν συστηματικά) σε αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες - σχεδόν 40 % περισσότερες από το κόκκινο κρασί.

Προστασία κερατινοκυττάρων από τις ακτίνες UVA & UVB

Κλινικές και επιδημιολογικές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση φλαβονοειδών σε τρόφιμα και ποτά μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην προστασία έναντι της υπεριώδους ακτινοβολίας. Οι φαινολικές ενώσεις δρουν ως ασπίδα προστασίας και βοηθούν στη μείωση των βλαβών που προκαλούνται από τις ακτίνες UVA & UVB στα κερατινοκύτταρα (1). Ειδικότερα, το εκχύλισμα Vaccinium corymbosum  μειώνει την προκαλούμενη από UVB κυτταροτοξικότητα και γενοτοξικότητα και την προκαλούμενη από UVB υπεροξείδωση των λιπιδίων (1). Επιπλέον, μειώνει το οξειδοαναγωγικό δυναμικό στα κύτταρα, την προκαλούμενη από UVA απόπτωση ενώ εν γένει συμβάλλει δραστικά στη μείωση του οξειδωτικού στρες και των αποπτωτικών δεικτών στα κύτταρα που εκτίθενται σε ακτινοβολία (1).

Το ελλαγικό οξύ, βασικό συστατικό του Biloma, έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών μη-ελεγχόμενων μελετών παρατήρησης και in-vitro. Οι μελέτες αυτές έχουν συμπεράνει τα παρακάτω:

1. Αναστέλλει την τυροσινάση. Το εν λόγω ένζυμο είναι υπεύθυνο για τη σύνθεση μελανίνης. Ειδικότερα, in-vitro αποδείχθηκε ότι η χρώση στο δέρμα ήταν λιγότερη μετά από τη λήψη ελλαγικού οξέως (2).

2. Βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος. Το ελλαγικό οξύ μειώνει την έκφραση των ενζύμων ΜΜΡ-2 και ΜΜΡ-9, τα οποία ευθύνονται για την ελαστόλυση. Έτσι, βελτιώνει την ελαστογένεση και προστατεύει έναντι της πρωτεολυτικής αποδόμησης της τροποελαστίνης και της ελαστίνης (3,4)

3. Συμβάλλει στην αναζωογόνηση του δέρματος. Η αντιοξειδωτική επίδραση του ελλαγικού οξέος προστατεύει έναντι της δερματικής βλάβης προστατεύοντας το DNA του δέρματος και αναστέλλοντας την προκαλούμενη από την υπεριώδη ακτινοβολία απόπτωση (5).

4. Αντιφλεγμονώδης δράση. Σε μια μελέτη (6) αποδείχθηκε ότι το ελλαγικό οξύ αναστέλλει την παραγωγή των κυτοκινών ΙL-1β και ΙL-6, οι οποίες παράγονται από τα λευκά αιμοσφαίρια ως αντίδραση σε φλεγμονές.

1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24577051

2. Shimogaki H, et al. In vitro and in vivo evaluation of ellagic acid on melanogenesis inhibition. IntJ Cosmet Sci. (2000)

3. Losso JN, et al. In vitro anti-proliferative activities of ellagic acid. J Nutr Biochem. (2004)

4. Jimenez F, et al. Ellagic and tannic acids protect newly synthesized elastic fibers from premature enzymatic degradation in dermal fibroblast cultures. J Invest Dermatol. (2006)

5. Hseu YC, et al. Ellagic acid protects human keratinocyte (HaCat) cells agaonst UVA-induced oxidative stress and apoptosis through the upregulation of the HO-1 and Nrf-2 antioxidant genes. Food Chem Toxicol. (2012)

6. Bae JY, et al. Dietary compound ellagic acid alliviates skin wrinkle and inflammation induced by UV-B irradiation. Exp Dermatol. (2010)

Γ) Γενική ενίσχυση της υγείας των ματιών

Το Vaccinium corymbosum είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες A, C, E και Β-καροτίνη, σάκχαρα, κάλιο μαγνήσιο, φώσφορο, ανόργανα οξέα, μεταλλικά άλατα, πηκτίνη και φυτικές ίνες. Εξάλλου, η ισχυρή αντιοξειδωτική δράση των ανθοκυανινών και των πολυφαινολικών ενώσεων που βρίσκονται σε μεγάλη συγκέντρωση στο μύρτιλο έχει γίνει πολλάκις αντικείμενο μελέτης από επιστήμονες σε ολόκληρο τον κόσμο, για τα πιθανά οφέλη σε σχέση με την οφθαλμική υγεία.

Προστασία της όρασης και καθυστέρηση της εξέλιξης του γλαυκώματος

Μελέτες έδειξαν ότι το εκχύλισμα μύρτιλου είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην πρόληψη οφθαλμικών διαταραχών που σχετίζονται (και) με την ηλικία, όπως η μυωπία, ο καταρράκτης και η νυχτερινή τύφλωση (1,2,3,4). Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει βοηθούν στη βελτίωση της όρασης καθώς και στην αποκατάσταση και ομοιόσταση των επιθηλιακών κυττάρων του κερατοειδούς (3, 4). Επιπλέον, το εκχύλισμα μύρτιλου βελτιώνει τις οπτικές λειτουργίες σε ασθενείς με γλαύκωμα ενώ μπορεί και να καθυστερήσει την εξέλιξη του γλαυκώματος (5).

Αναστολή ή και αντιστροφή οφθαλμικών διαταραχών

Το μύρτιλο χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της μυωπίας, των ανωμαλιών του αμφιβληστροειδούς, της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και της οπτικής κόπωσης. Οι ανθοκυανίνες επηρεάζουν θετικά μεγάλο αριθμό ενζύμων που εμπλέκονται στο μεταβολισμό του αμφιβληστροειδούς (6). Επίσης, βοηθούν στη διατήρηση της όρασης κατά τη φλεγμονή του αμφιβληστροειδούς, προσδίδοντας στο εκχύλισμα μύρτιλου  έντονη αντιφλεγμονώδη δράση (7), ενώ συμβάλλουν στη μείωση του οξειδωτικού στρες και των βλαβών που αυτό προκαλεί στο κολλαγόνο των ματιών.

Το μύρτιλο βοηθά στη θεραπεία προβλημάτων όπως η νυκταλωπία, επιταχύνοντας την προσαρμογή μετά από έκθεση σε έντονο φως (1,3,4). Έχει αποδειχθεί ότι το μύρτιλο επιταχύνει την αναγέννηση της ροδοψίνης (οπτική πορφύρα), η οποία επιβραδύνεται σε αρκετά προβλήματα της όρασης.

1.   Lee J, Lee HK, Kim CY, Hong YJ, Choe CM, You TW, Seong GJ. Purified high-dose anthocyanoside oligomer administration improves nocturnal vision and clinical cymptoms in myopia subjects. Br J Nutr 2005; 93: 895-899.

2.   Politzer M. Zur medikametosen Therapie bei der progredienten Myopie. Klin.Mbl Augenheilk 1977; 171:616-619.

3.   Jayle GE and Aubert L. Action des glucosides d/anthocyanes sur la vision scotopique et mesopique du sujet normal. Therapie 19: 171-185, 1964.

4.   Jayle GE, et al. Etude concernant l/action sur la vision nocturne. Ann Ocul (Paris) 198: 556-562, 1965.

5.   Shim SH, Kim JM, Choi CY, et al. Ginkgo biloba extract and bilberry anthocyanins improve visual function in patients with normal tension glaucoma. J Med Food. 2012;15(9):818–823.

6.   Wegmann R, et al. Effects of anthocyanosides on photoreceptors. Cyto-enzymatic aspects. Ann Histochim 14: 237-256, 1969.

7.  Miyake S, Takahashi N, Sasaki M, et al. Vision preservation during retinal inflammation by anthocyanin-rich bilberry extract: cellular and molecular mechanism. Lab Invest. 2012;92(1):102–109.

Powered by itXproject